Baby, Boek reviews, Opvoeding, Slapen

Boek review – lekker slapen zonder huilen van Elizabeth Pantley

En nog een boek over baby’s en slapen.. Geloof me, ik heb me rot gezocht naar de magische manier waarop alles beter word. Maar natuurlijk wel zonder huilen, want dat is iets wat ik niet over mijn hart kan verkrijgen. Nou als je dat zo Googled moet je wel het boek van Elizabeth Pantley tegen komen. Dus dat boek maar in huis gehaald, goed doorgenomen en doelen gesteld en mezelf een schop onder de kont gegeven. Met als eindresultaat… een lekker slapende baby :O

Elizabeth begint met een inleiding waarin ze haar eigen situatie schetst. Ze heeft 4 kinderen, dus voldoende ervaring zou je zeggen. Daarnaast is haar methode onderschreven door Alfie Kohn, goeroe op het gebied van unconditional parenting. Haar methode in het kort: elke dag een inimini stapje zetten in de richting van goede slaapgewoontes en zelf in slaap kunnen vallen. Grofweg van aan de borst in slaap vallen, naar aan de borst slaperig worden maar op schoot in slaap vallen, van slaperig worden op schoot naar slaperig in bed leggen, net zolang totdat je kleine het zelfstandig kan.  

Eye opener voor mij waren de invul-dagboeken die ze aanbiedt in haar boek. Want meten is weten, ook in deze situatie. Je kan voor je gevoel geen ene sikkepitje opschieten, terwijl als je objectief kijkt naar je feitelijke situatie vandaag, morgen en volgende week, je misschien al hele slagen gemaakt hebt. En die slagen, die heb je echt nodig om gemotiveerd te blijven. Ik denk dat dit voor mij de grootste succes factor is geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge