Baby, Dragen

Draagdoek verlanglijstje

Voor degene die het nog niet wisten: draagdoeken werken verslavend. Je baby dragen heeft vele voordelen, maar het grootste nadeel is toch de hebberigheid die je er van krijgt! Hoeft niet natuurlijk, in principe kan een goede katoenen doek jaren mee, van inimini tot mini mensje zullen we maar zeggen. Maar er is zoveel moois te koop, en er zijn zoveel ‘opties’…

Daarom heb ik een verlanglijstje opgesteld, zodat ik weet waarvoor ik kan gaan sparen.. En om een klein beetje in de gaten te kunnen houden dat mijn stash wel een beetje gevarieerd blijft, zodat we er alle kanten mee op kunnen (behalve de goede, misschien?):

  1. Een ringsling van een beetje draadkrachtige blend, met linnen of met hennep bijvoorbeeld. Voor snelle up-jes, even naar de winkel, van de auto naar binnen, of binnenshuis als mevrouw weer last heeft van plakkerigheid maar ik toch wil koken.
  2. Een Didymos, misschien zelfs wel in wol blend? Ik vind het weefpatroon van deze doeken zo mooi, ik ben benieuwd hoe dit knoopt.
  3. Een lekker zachte wol-blend, het liefst gewoon in maat 6, voor de winterdagen of voor een nieuwe newborn….
  4. Een katoen-blend in maat 3, voor makkelijker Ruck-knopen. Ik denk dat ik deze maat van een wat meer high-end merk wil, dan blijft de prijs misschien overzichtelijk?
  5. Een handwoven, handgeweven doek. Misschien een Girosol, misschien wat exclusiever?
  6. En als laatste, maar misschien wel als eerste.. mijn ultieme doek, een Artipoppe Argus…

Dus, dat is het. Voor nu. Ik vind het voor mijn portomonee maar ook voor het milieu wel interessant en misschien wel een must om draagdoeken pre-loved (chique woord voor tweedehands) te komen. Lekker duurzaam!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge