Baby

Liebster Award

Ik ben genomineerd voor een Liebster Award. Supercool he? Vond ik wel. Dus ik meteen gaan Googlen waar ik dan wel niet kans op maakte met deze nominatie. Ik zag het al helemaal voor me, prijzengeld, gala, gouden beeldjes. Nja, dat heb ik dus niet helemaal gevonden op Google. Maar eigenlijk is de gedachte achter deze nominatie veel liever en waardevoller dan elke award evenement of prijzenpot ooit kan zijn. De Liebster award is ooit gaan rondspoken als een soort van kettingbrief onder bloggers, om een beginnende blogger in het zonnetje te zetten en elkaar wat beter te leren kennen. Niemand weet waar de award vandaan komt, en dat maakt ook eigenlijk niet uit.

Jeanetblogt

Ik werd genomineerd door Jeanet van Jeanetblogt. Lief. Sowieso al tof om te weten dat er echt iemand is die je blogs leest. Ik ben nu pas een maand of 3 live online, en voor mijn gevoel schrijf ik de blogposts nog vooral voor mezelf. Maar dus ook voor Jeanet *zwaai* en misschien stiekem toch nog wel wat meer mensen?
Nou moet ik heel eerlijk zeggen dat ik maar weinig andere blogs lees, dus ik ben pas haar blog opgedoken na deze nominatie. En ik ben je ook maar meteen gaan volgen op Facebook en Instagram.
Maar jeetje, wat een tof, druk, stoer wijf ben jij! Met je gastouder-kindjes die 4 dagen in de week komen spelen, je zoontje die je nog steeds lekker borstvoeding geeft en je blog.. respect hoor! Leuk ook om jouw antwoorden op de vragen te lezen, en om te zien welke vragen jij voor ons bedacht hebt. Nou daar komt ie hoor, alle antwoorden hieronder!

De vragen voor de genomineerde bloggers (waaronder ik dus!) zijn:

1. Wat vind je het leukste aan het bloggen?

Dit blog is voor mij een manier om informatie te verzamelen, om mijn eigen gedachte op een rijtje te krijgen en waar van toepassing ook andere mama’s (of geïnteresseerden) te informeren (en ook wel een beetje te entertainen). Dat vind ik ook het leukste, kijken buiten te gebaande paden en een ander in die zoektocht meenemen!

2. Waarover zou je nooit bloggen?

Ik vind het belangrijk om mijn naasten (in de eerste plaats mijn man en mijn dochtertje) niet teveel te belasten met mijn blog. Dus dingen die te persoonlijk zijn, die mogelijk wat gênant zijn of gewoonweg privé zal ik niet snel delen op dit blog, evenals herkenbare foto’s. Dit blog is mijn keuze, niet die van hun, en je weet dat iets nooit gewist kan worden van het internet, dus ik vind dit echt heel erg belangrijk om rekening mee te houden. 

3. Hoe denkt je partner,  je vrienden en je familieleden over het bloggen?

Nou dat zal ik je zeggen. Goede vraag ook. Weet je soms meer? Als ik heel eerlijk ben, ben ik eigenlijk ontzettend verlegen. Dus ook over dit blog.. Het is zelfs zo erg dat ik er tegen mijn partner een beetje grappig over doe. Mijn partner, lieve man, steunt mij met alles, vooropgesteld. Maar lezen en social media zijn allebei niet zijn dingen, dus hij heeft geen idee wat ik aan het doen ben. En verder heb ik eigenlijk tegen niemand verteld heb over dit blog.  Komt ook een beetje omdat ik over veel onderwerpen waarover ik op dit blog schrijf (lang voeden, samen slapen, niet laten huilen etc), ernstig van mening verschil met veel mensen uit mijn omgeving, en ik ook niet al te veel interesse heb in discussies over dit onderwerp. Ik wil ook niemand tekort doen hierin, want ik weet wel zeker dat iedereen dat doet wat hij of zij het beste vind voor zijn kleintje. En daarnaast is het ook lekker om even te klagen over de buurvrouw zonder dat ze het leest natuurlijk (mocht dat van toepassing zijn, uiteraard is dat nu niet aan de hand, dat snap je ;)).

Oja, mijn moeder is een beetje soort van bij toeval, of omdat ze als een internet-detective heeft liggen speuren (welke van de twee ben ik nog niet helemaal over uit, hoi Mam!) erachter gekomen, en die heeft mij wel even laten weten trots te zijn, dus daar doen we het ook voor :)!

4. Hoe probeer je meer lezers te krijgen voor je blog?

Nou ja, dat is dus ook een beetje een dingetje. Omdat ik zo ernstig verlegen ben en dit blog ook vooral voor mezelf schrijf, ben ik niet zo bezig met meer lezers. Maar aan de andere kant vind ik wel dat ik Belangrijke dingen te melden heb die andere mensen ook moeten weten. Of iets aan zouden kunnen hebben (in het kader van ongevraagd advies ;)). Daarom heb ik wel een Instagram en Facebook account (maar die hou ik driftig gescheiden van mijn persoonlijk account).
Misschien, als ik er aan toe ben, kan ik mijn persoonlijke kanalen en netwerk in gaan zetten om meer lezers te vinden… Maar voor nu vind ik het veel fijner om de gezichten die mijn blog lezen, niet persoonlijk te kennen!

5.  Heb je nog tips voor andere (startende) bloggers?

Ik ben ook nog maar een broekie wat dit betreft, maar ik heb marketing gestudeerd. Een van de belangrijkste dingen die we leerden op de opleiding was maak een plannetje zodat je doordacht met je project aan de slag kunt. Dus, zeker in een redelijk verzadigde markt als bloggen (hoeveel blogs zijn er wel niet), zoek je (niche)doelgroep, bedenk je USP, een maak een plannetje voordat je verdwijnt in het moeras der bloggers…
Daarnaast als ex-online marketeer vind ik het belangrijk dat je goed nadenkt over een functionele website met een logische categorisering, zodat de website ook prettig is voor bezoekers. Een website die prettig is voor bezoekers is nl ook prettig voor een zoekmachine, waardoor je waarschijnlijk beter gevonden gaat worden in Google…

Favoriete blog

Een beetje lastig, ik lees niet zo heel veel andere blogs. Of eigenlijk lees ik op heel veel verschillende blogs her en der een artikel, maar net waar ik op dat moment zelf mee worstel. Dus ik kan uit al die blogs en artikelen wel een soort van ideaal blog als favoriet blog schetsen (en zo probeer ik mijn eigen blog ook in te richten):

  • Duidelijke, goed werkende website met goede structuur en zoekfunctie
  • Artikelen die niet alleen een kletspraatje zijn over je eigen leven, maar die ook iets toevoegen aan een ander zoals kennis of nieuwe inzichten
  • Waar mogelijk of nodig wetenschappelijk onderbouwd met een artikel of andere bronvermelding
  • Met humor maar vooral eerlijk
  • Geen ads en banners en enkel gesponsorde content

And the nominees are

Ander onderdeel van de Liebster Award is minstens 5 beginnende bloggers nomineren en hun ook minstens 5 vragen voorzetten…
Dus hierbij mijn selectie en vragen die ik ze graag zou stellen:

Amber van Amberblogt. Omdat ze zo herkenbaar en grappig schrijft!
Yaira van kijk-een-olifant, omdat ze schrijft over iets wat best heftig is, maar op een super toegankelijke manier (met humor, dus).

de Redactie (?) van mommyhousenl omdat ze zulke mooie inspiratie kamertjes deelt, ik ben benieuwd wie hier achter zit!
Ilse van Kreanimo, omdat ik haar foto’s zo’n tof sfeertje vind hebben.
Marianne van Groene stapjes, omdat ze net als ik enthousiast wordt van Groen!

Ik zou ze graag willen vragen:

  1. Waarom ze zijn begonnen met bloggen?
  2. Wat is je ultieme doel wat je wil bereiken met je blog?
  3. Wat is je doelgroep en wat voeg je toe aan blog-land?
  4. Wordt je in ‘het echt’ (dagelijks leven) wel eens geconfronteerd met wat je geschreven hebt?
  5. Hoe deel je je tijd in? Wanneer schrijf je voor je blogs?

De spelregels van de Liebster Award.
1. Bedank de persoon die jou genomineerd heeft en post een link naar zijn of haar blog.

2. Zet een foto van de award op je blog
3. Beschrijf jouw favoriete blog.
4. Beantwoord de vragen van de persoon die jou genomineerd heeft en formuleer nieuwe vragen voor de bloggers die je zelf nomineert.
5. Nomineer minimaal 5 andere blogs die je volgt, uiteraard die ook nog maar net zijn begonnen (of weinig volgers hebben) om ze beter te leren kennen.
6. Kopieer deze regels in je eigen blogpost.
7. Informeer de bloggers die je genomineerd hebt en bezorg hen de link van je eigen blogpost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge