Baby, Ontwikkeling

Sprongetjes dl 2

Dit had ik eigenlijk al veeeeeeel eerder moeten gaan schrijven, want in mijn vorige post over sprongetjes heb ik de belofte gedaan om jullie te laten weten hoe de sprongetjes verder verlopen zijn… Maar sprong 4 is (gelukkig) alweer even geleden, en we hebben in de tussentijd weer vanalles meegemaakt. Dus even in mijn geheugen graven hoe een en ander is geweest hoor!

Sprong 4

Nou sprong vier zette zich in midden in de zomer. Dit was behoorlijk merkbaar aan het drinkgedrag. Haar slaapgedrag begon langzaamaan te beteren, maar het was nog niet echt wat. Tegen het einde van de sprong gingen we ook nog eens op vakantie, waar haar slaapgedrag weer een terugval maakte, ik denk doordat ze niet meer in haar vertrouwde omgeving was en het ritme was natuurlijk wat anders, al probeerden we zoveel mogelijk rekening met haar te houden. Gelukkig sliep ze nog wel lekker in haar draagzak, waardoor we op die manier nog wat grotten konden bekijken en wat wandelingen konden maken in de Ardennen. Vervelender was dat ze echt niet meer uit de fles wilde drinken en ook nog amper sliep op het kinderdagverblijf. Ze haalde alles wel weer in als ze thuis was, ze groeide goed en ontwikkelde zich ook volgens het boekje, maar toch vond het kinderdagverblijf dat we even langs moesten komen voor een gesprekje. Dit was voor mij heel moeilijk, ik voelde me aangevallen maar wist ook niet zo goed wat ik ‘fout’ deed, want voor ons was er geen probleem, maar ze vroeg natuurlijk wel veel aandacht van de juffies daar. Het dieptepunt van dit gedrag zat overigens tussen 2 sprongen in volgens het boekje…

5e sprong

Omrollen deed ze pas aan het begin van de 5e sprong, rond de 23 weken. Ik weet niet waarom ik dit zo’n belangrijk dingetje vond, nu ze kruipt is rollen natuurlijk helemaal niet meer zo spannend. Sprong 5 vond plaats eind september/begin oktober en ik kan me eigenlijk niet zoveel meer herinneren van die periode. Ik weet dat we tot ergens in november aan het sukkelen waren met haar slaapgedrag overdag, maar daar zaten geen noemenswaardige pieken en dalen in. We gingen aan de slag met pap en vaste voeding, ook om de tijd overdag op het kinderdagverblijf wat meer te overbruggen, en daardoor werd ze er wel wat gezelliger op. Dit sprongetje was dus niet zo spannend..

Sprong 6

Hebben we een soort van overgeslagen voor mijn gevoel. Dit kwam omdat ze flink grieperig was. Ze heeft superveel geslapen in deze periode, en als ze wakker was, was ze uiteraard hangerig. Wel is ze tijdens deze sprong steeds netter gaan kruipen, en na deze sprong trok ze zich ook op aan meubeltjes om voorzichtig een paar stapjes te maken.

7e sprong

Volgens het boekje zouden we nu aan het begin van sprongetje 8 moeten zitten. Maar op een paar kummelige dagen na vorige week, merk ik nog niks. Kan nog komen. Maar eerlijk gezegd blijf ik toch wel een beetje bij mijn standpunt van het vorige blog, ik vind het echt heel moeilijk om de hangerige periode aan te wijzen en ik zie ook geen grote sprongen in ontwikkeling, ik vind dat het heel geleidelijk gaat. Waar ik meer van merk zijn groeispurtjes, perioden dat ze meer voeding vraagt en ook harder groeit. Daarnaast merk ik ook wel wat van de slaapregressie perioden in de nachten vooral, maar dit komt in het Oei, ik groei boek eigenlijk niet voor.

 

Foto komt wederom van Flickr.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge